Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 До седмица ФИА и Либърти обявяват новия календар

До седмица ФИА и Либърти обявяват новия календар

1184
0
Монца
снимка: Мерцедес

След вчерашната среща на Световния съвет за автомобилен спорт към ФИА са били уточнени доста детайли около провеждането на състезанията от Формула 1 през тази година. Очаква се още следващата седмица да бъде публикуван нов календар за първенството. Най-сериозната промяна в програмата спрямо обсъжданите досега варианти е преместването на Гран при на Унгария след двете надпревари в Австрия.

Разстоянието между Ред Бул Ринг и Хунгароринг е само 420 км. Границите в Централна Европа се отварят и транспортирането на кервана ще стане лесно

След това могат да се проведат две състезания на Силвърстоун – през август. Така ще бъдат избегнат проблемите с удължаването периода на изолация във Великобритания.

Нидерландия обяви, че окончателно състезанието на Зандвоорт няма да се състои през 2020 г., но други надпревари като Гран при на Испания могат да се проведат. Виетнам категорично настоява за своето първо състезание. Страната е съсед на Китай и се смята за феномен в борбата с COVID-19. При 95-милионно население, тя отчита едва 327 заразени, без нито един починал.

В календара мястото си са запазили още Спа и Монца, както и състезанията в Северна Америка

В САЩ бяха възобновени надпреварите от сериите НАСКАР въпреки огромния брой заразени хора. Интензивността на стартовете ще е много голяма.

„Не знам дали си виждал проекта на календара, Пиер, но изглежда ще направим осем Гран при за два месеца. Ще стане горещо, ако е така!”, написа вчера Шарл Льоклер в своя канал в Туич, докато играеше онлайн с колегата си Пиер Гасли.

Пилотът на Алфа Таури се прибра в Италия, след като изкара два месеца и половина в Дубай. Той се прибираше след като Гран при на Австралия бе отменена, но полетът му от Обединените арабски емирства бе отменен и състезателят остана там на хотел. (Подробности за режима му може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 – 237). Единственото нещо, което Гасли е планирал преди първите стартове в Австрия, е да отиде да види родителите си във Франция.

Проектът за календар:

5 юли: Гран при на Австрия

12 юли: Гран при на Австрия 2

19 юли: Гран при на Унгария

2 август: Гран при на Великобритания

9 август: Гран при на Великобритания 2

16 август: Гран при на Испания

30 август: Гран при на Белгия

6 септември: Гран при на Италия

20 септември: Гран при на Азербайджан

27 септември: Гран при на Русия

4 октомври: Гран при на Китай

11 октомври: Гран при на Япония

25 октомври: Гран при на САЩ

1 ноември: Гран при на Мексико

8 ноември: Гран при на Бразилия

22 ноември: Гран при на Виетнам

29 ноември: Гран при на Бахрейн

6 декември: Гран при на Бахрейн 2

13 декември: Гран при на Абу Даби