Начало Рали ФИА вероятно няма да се намеси в случая на Араужо и Аткинсън

ФИА вероятно няма да се намеси в случая на Араужо и Аткинсън

67
0
Арминдо Араужо

Световната автомобилна федерация (ФИА) вероятно няма да се намеси в случая на Арминдо Араужо, който предприе съдебни действия срещу Моторспорт Италия, задето бе сменен с Крис Аткинсън.

Португалецът претендира, че е изхвърлен неправомерно, след като WRC Тийм Португалия взеха Аткинсън за последните пет кръга от първенството. Освен това обвинява бившия си отбор в некоректно отношение, тъй като го притискали да обяви, че е болен и да не кара в рали Германия. В изявление на личния си уебсайт двукратния първенец в PWRC обяви, че е сезирал и ФИА за случващото се.

Не виждам ФИА какво може да направи по въпроса. Става дума за неща между Арминдо и отбора. Наистина е вътрешен въпрос – коментира анонимен източник от екипа.

Моторспорт Италия, чийто пилоти се състезават с Мини Джон Купър Уъркс, са спазили процедурата, посочена в спортните правила на шампионата. В точка 7.2.6 се казва, че всеки тим трябва да информира ФИА за първия си пилот при регистрация за шампионата. След това състезател може да се смени единствено след съгласие от WRC комисията на ФИА.

В конкретния случай комисията е гласувала промяната във WRC Тийм Мини Португалия преди рали Германия.

Араужо обаче държи лиценза на отбора и отказа на Моторспорт Италия да използват името в деветия кръг от шампионата. Коментар от страна на ФИА до момента няма.