Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА забранява DRS на последния завой в Зандвоорт

ФИА забранява DRS на последния завой в Зандвоорт

2278
0
Зандвоорт, Холандия
снимка: Ярно Шургерс/Ред Бул Контент Пуул

ФИА е взела решение да съкрати една от двете DRS зони на пистата в Нидерландия поради мерки за безопасност. Крилата ще останат затворени на завой 14, съобщава нидерландският Телеграаф. Очакванията са изпреварванията да бъдат много трудни на пистата, която се завръща след 36 години в каледнара.

Въпреки че кривата може да се вземе на пълна газ, взетото решение ще позволи да се използва DRS едва на правата след завоя. Другото място, на което ще има възможност за DRS, е правата след завой 10. След състезанието ФИА ще прецени дали в последствие ще се разреши DRS в завой 14.

В Нидерландия Макс Верстапен ще продължи да получава много силна подкрепа от „Оранжевата армия“, която имаше солидно присъствие на двете състезания на домашната писта на неговия отбор – Ред Бул Ринг в Австрия, както и на Спа, която е едва на 300 км от Зандвоорт. И на трите събития Верстапен записа победа, въпреки че в Белгия състезание на практика нямаше и бяха раздадени едва половината точки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CarNext.com (@carnextcom)

 

„Изключително беше да видя толкова много фенове, които ни подкрепят в Австрия и Белгия и се надявам, че ще се представим добре пред публиката на трибуните този уикенд. Колкото до пистата, може и да е трудна за изпреварване, но относно представянето в една обиколка, ще бъде възнаграждаващо. Квалификацията ще бъде много бърза и грешките ще струват скъпо. След като състезанието беше отменено миналата година, сега ще бъдев дори по-специално. Ще бъде прекрасно ако спечеля у дома пред оранжевата армия.“ – каза Верстапен.

Макс Верстапен разкри, че не се е упражнявал много на симулатора, но въпреки това смята че има предимство.

„Състезавал съм се само веднъж на Зандвоорт във Формула 3. Тогава бях известен като „сина на [Йос Верстапен]“, но днес ще бъде обратното [смее се]. Разбира се, пистата е променена от тогава, има корекция в някои завои. В F3 се наслаждавах, завоите бяха много бързи и се вълнувам да се състезавам отново тук в болид от Формула 1 с още повече сцепление. Бил съм на тази писта на демонстрационни събития със стари болиди на Ред Бул, така че съм завъртял няколко обиколки на обновената писта в кола от F1 и това може да е от полза в началото.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.