Начало Списание Финалът: Фетел срещу Алонсо

Финалът: Фетел срещу Алонсо

22
0

След като шампионатът започна повече от интригуващо със 7 различни победители в първите 7 състезания, сезонът се промени така, че се стигна до финал между двама – Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо.
Ред Бул категорично спечели надпреварата в техническото развитие, но огромното количество точки, които взе Алонсо, използвайки 100% от всяка възможност до лятната пауза го остави в борбата до края.
Люис Хамилтън загуби темпо и шансът му да спечели остана в сферата на теорията на вероятностите – три победи до края, без точка за Фетел и лоши резултати за Алонсо.
Във Формула 1 обаче никога нищо не бива да се смята за решено, докато наистина не е решено и титлата на Кими Райконен през 2007 г. е най-доброто доказателство за това. Куриозно е, но самият Кими също теоритична възможност за подобен успех, при това една идея по-реалистичен, но скоростта на Лотус в последните месеци не само не се подобри, а и дистанцията до съперниците нарасна.
При това положение е далеч по-реално да се очаква успех за един от двамата пилоти на Ред Бул или Ферари, за който тези тимове впрегнаха огромните си ресурси.