Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И според Фитипалди Ферари може да е изненадата през сезон 2022

И според Фитипалди Ферари може да е изненадата през сезон 2022

2345
0
Ферари, Шарл Льоклер
снимка: Майкъл Потс

Емерсон Фитипалди смята, че Ферари може да е изненадата през сезон 2022 благодарение на това, че работи по-дълго по болида си за новия сезон в сравнение с Ред Бул и Мерцедес. Отборите от Милтън Кийнс и Бракли водиха битка за титлите във Формула 1 до последно през сезон 2021. И от двата екипа бяха категорични, че това не е попречило на проектите им за предстоящата състезателна година. Фитипалди сподели пред нидерландското издание на Моторспорт, че очаква промяната на правилата да доведе до по-балансирано разпределение на силите.

„Могат да са по-бързи в началото. Отборът на Ферари работи по (колата за) новия сезон значително по-дълго. Не се знае, може да има много изненади“, обясни Фитипалди

Емерсон Фитипалди
Емерсон Фитипалди; снимка: Форд

„По-големите отбори по принцип имат предимство. Но други екипи могат да ги доближат тази година. Според мен нещата ще са по-балансирани. При всички случаи съм доволен от новите правила. Надявам се основно колите да могат да се следват по-отблизо. Дано това доведе да по-интересни състезания за гледане.“

„Мисля, че новите правила ще доведат до много изненади. Който се справи най-добре с тях, ще има истинско предимство. Но до първата квалификация за годината не се знае кое как е, тъй като не си наясно кой е с пълен резервоар, а и условията на пистата имат сериозно влияние“, допълни бразилската легенда.

Пиеро Ферари пък оприличи новите правила на готварска рецепта

Синът на Енцо Ферари, който е и вицепрезидент на основаната от баща му компания, заяви пред Гадзета дело Спорт, че не е разбрал съвсем всичко от промените.

„Ако приятели ме помолят да обясня какво се е променило в новия регламент, то сравнявам подготовката с работата на главен готвач. Дали са ни определени съставки, от които да „сготвим“ нещо. При някои „ястието“ ще се получи по-добре, при друг – по-зле. Правилата не просто са променени, те са написани наново. Четох ги, но ми бе трудно да ги разбера изцяло. Вече видях новия автомобил в аеродинамичния тунел. Какво привлече вниманието ми? Ще видим всичко на 17 февруари!

Новото Ферари F1-75 ще бъде официално представено на 17 февруари. От Ред Бул например посочиха, че Скудерията вероятно ще е заплаха в тазгодишните борби по пистите.