Начало Рали Форд усилено работят по двигателя за новата Фиеста

Форд усилено работят по двигателя за новата Фиеста

39
0

От М-спорт са почти готови с двигателя за новата си рали версия Форд Фиеста, с която ще участват във WRC догодина. Това е последната липсваща част от автомобила и в момента тя се тества, за да бъде колата напълно подготвена съобразно измененията в правила за сезон 2011.

М-спорт и Форд разработиха съвместно рали автомобил за догодина на базата на серийната Фиеста. Съвсем наскоро пък ФИА прие и техническите правила, според които двигателят трябва да е 1,6-литров с турбо компресор. В резултат тим шефът Малкълм Уилсън информира, че екипът вече е готов и с новия двигател и сега той се тества в базата на тима в Кумбрия (Великобритания). Остава от М-спорт да спазят и предварително обявения срок и да са готови да поставят агрегата в колата към края на лятото.

Разполага ме с версия на двигателя в М-спорт, която изпитваме през последните няколко седмици – уточни Уилсън. – Имаме още доста работа като качествата на мотора се развиват през цялото време. Работим върху решения за няколко различни аспекта, но това в никакъв случай не е финалната версия, която ще поставим в колата. Работим върху неща като например налягането на горивото, което ще е около 200 бара вместо 6 или 7 бара, каквото имаме при настоящия автомобил.“

Според предварителните планове на М-спорт двигателят ще е готов през юли или август, а през септември ще бъде поставен в колата.