Начало Рали Форд уверени в конкурентоспособността си в Германия

Форд уверени в конкурентоспособността си в Германия

52
0

Форд ще бъде напълно конкурентоспособен спрямо основните си съперници в рали Германия, твърди шефът на екипа Малкълм Уилсън.

Надпреварата край Триер, която ще е на асфалт, е следващият, девети кръг от WRC този сезон. Заводският тим на Форд спечели последната надпревара във Финландия. Тя обаче бе изцяло макадамова, а в предходния кръг – рали България, който бе първият през тази година изцяло на асфалт, Форд бяха тотално победени от съперниците си от Ситроен.

Поради тази причина се появиха сериозни опасения, че Форд отново няма да се представят на ниво, но шефът на отбора Малкълм Уилсън опроверга изцяло подобни спекулации. Сред причините за увереността му са чудесните резултати, постигнати по време на тестовете преди рали Германия. Още повече към планираните четири дни бяха прибавени още два за по-пълна подготовка на екипа.

– Погледнете къде бяхме в ралито предхождащо Финландия, но направихме огромна крачка напред – коментира Уилсън. – След рали България прегледахме огромно количество данни, за да разберем къде бяхме загубили време и как точно се случи това. Съпоставихме абсолютно цялата налична информация от това наше представяне и намерихме нова посока на развитие.

Малкъм заяви, че целият екип е работил доста сериозно, подготвяйки се за рали Германия, за да направи някои подобрения по колата си. Уилсън не навлезе в конкретни подробности, но спомена че подобренията са свързани с работата на двигателя и окачването.