Начало Рали Франсоа Дювал може би ще участва в рали Германия

Франсоа Дювал може би ще участва в рали Германия

31
0

Възможно е Франсоа Дювал да участва в рали Германия, след като е изпратил запитване до М-спорт за предоставянето на техен автомобил.

По-рано този сезон белгийският пилот обяви, че прекратява активната си спортна дейност. Въпреки това, по последна информация, той се е свързал с тима на М-спорт. Молбата му до англичаните е била по повод предоставянето на Форд Фокус RS WRC за участие в рали Германия (19-22 август 2010 г.).

По принцип Дювал винаги се е представял доста силно на асфалтови надпревари и в частност на рали Германия. При последното си участие през 2008 г. там пилотът финишира четвърти с кола на екипа на Стобарт.

Техническият директор на Форд Кристиан Лориа разясни ситуацията с Франсоа Дювал:

– Франсоа има някои доста добри резултати в Германия в миналото. Той е много добър пилот, особено в подобен тип състезания. Ако може да намери бюджет, а ние имаме свободна кола, ще бъде хубаво да го видим да кара Фокус в немското състезание. Но това ще бъде изцяло търговска сделка. Ние не сме искали разговор с Франсоа, за да го питаме дали ще кара наш автомобил, той дойде при нас. Но както казах, той е талантлив и бърз и ще бъде интересно. Да видим какво ще се случи.

Ясно, е че за останалите асфалтови надпревари от сезон 2010 единият титуляр на Стобарт Хенинг Солберг ще кара Форд Фиеста S2000, а не обичайния Фокус RS WRC. Затова е напълно възможно на другият пилот на тима Матю Уилсън в Германия с Фокус да партнира Франсоа Дювал, както бе в България с получилия еднократен шанс засега Пер-Гунар Андерсон.