Начало Форум ГП на Испания – коментари по време на състезанието

ГП на Испания – коментари по време на състезанието

2081
0
F1, Формула 1, Гран при на Испания, Барселона, Каталуния, Каталуня
снимка: Пирели

Валтери Ботас е на полпозишън за Гран при на Испания. Финландският пилот на Мерцедес спечели квалификацията на пистата Каталуния. Съотборникът му Люис Хамилтън остана втори и отбеляза, че не е бил достатъчно бърз и не е направил достатъчно добър тур, за да се пребори с Ботас.

В същото време шефът на Мерцедес Тото Волф посочи, че батерията на Хамилтън не е била правилно заредена за Q3. Той призна още, че се притеснява от повторение на ситуация от 2016 г. Тогава се стигна до сблъсък между Хамилтън и Нико Розберг в първата обиколка на Гран при на Испания.

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер са трети и пети на грида. Германецът поне бе доволен от баланса на автомобила си. Съекипникът му имаше допълнителни затруднения заради излизане от пистата в Q2, довело до повреди по колата.

Макс Верстапен се нареди между състезателите на Скудерията. Това бе причина за задоволството му след квалификацията. Екипът на Ред Бул се надява да се бори с Ферари и в надпреварата.

Надежди за добро представяне в петия кръг от световния шампионат на Формула 1 има и в Хаас. Топ 10 на грида допълниха Данил Квят и Даниел Рикиардо (Рено), който е с наказание от предходния състезателен уикенд и отива по-назад. Руският пилот на Торо Росо изрази радост от прогреса на тима си в квалификациите, както и от собственото си представяне.