Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Коментари на Гран при на Бахрейн – възможни стратегии и налични гуми

Коментари на Гран при на Бахрейн – възможни стратегии и налични гуми

2393
0
Бахрейн
снимка, Пирели
Коментари на феновете: Гледаме и коментираме тук на живо развоя на състезанието за Гран при на Бахрейн 2021.
Гран при на Бахрейн е първият кръг от F1 шампионата за сезон 2021. Надпреварата ще се проведе на пистата Сахир. Макс Верстапен ще потегли от полпозишън, следван от Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Стартовите позиции бяха променени заради наказанието на Себастиан Фетел за игнориране на жълти флагове. В същото време Пирели празнува своето състезание номер 400 в F1.

Според италианската компания най-бързата стратегия в Бахрейн ще бъде с две спирания в бокса, като се стартира с гуми медиум за първите 18 обиколки, след това смяна с хард в за 21 и отново преминаване на медиум в оставащите 18. Втората опция е потегляне със софт за 14 тура, слагане на хард за 24 и завършване с медиум.. Третия варинат е отново да се започне със най-меката смес на Пирели за първите 16 обиколки, след това твърди гуми за 25 тура и завършване на надпреварата отново със софт. Алтернативният четвърти вариант е започване със най-меки гуми за 16 обиколки, смяна с хард за 25 и в останалото време отново със софт.

Първите трима на стартовата решетка и Пиер Гасли ще потеглят с гуми медиум, а останалите състезатели в топ 10 ще са със софт.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.