Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на САЩ – коментари по време на състезанието

Гран при на САЩ – коментари по време на състезанието

2501
0
Гран при на САЩ, Остин, COTA, Circuit of the Americas
снимка: Пирели

Гран при на САЩ е 19-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Валтери Ботас е на полпозишън на пистата Circuit of the Americas (COTA). Финландецът бе много доволен от представянето си в квалификацията. Успехът му бе още по-забележителен като се има предвид факта, че пилот на Мерцедес не е потеглял от първа позиция на грида от Гран при на Германия насам. В Унгария Макс Верстапен бе най-бърз на Хунгароринг. След лятната пауза Шарл Льоклер спечели четири поредни квалификации. В Япония Себастиан Фетел бе на полпозишън, а в Мексико Льоклер взе първото място на грида след наказание на Верстапен.

Фетел е на първа редица до Ботас. Немският пилот на Ферари остана само на 12 хилядни от съперника от Мерцедес и се надява да се възползва максимално от втората позиция на грида.

На втора редица са Верстапен и Льоклер. Пилотът на Ред Бул сподели, че доброто представяне на екипа е доказателство, че RB15 върви добре. Шарл пък загуби доста време от тренировките за подготовка и вследствие на това остана доволен, че се класира четвърти.

Люис Хамилтън се нареди пети в квалификацията и сподели, че вината за това е негова. Англичанинът има шанс да спечели днес шеста титла в кариерата си във Формула 1. Той обаче не променя подхода си и се отнася към състезанието като към всеки друг старт.

Оптималната стратегия за надпреварата е с 1 спиране в бокса.</a