Начало Форум Гран при на Великобритания – коментари по време на състезанието

Гран при на Великобритания – коментари по време на състезанието

1924
0
Валтери Ботас
снимка: Мерцедес

Гран при на Великобритания е 10-и кръг от шампионата на Формула 1. Надпреварата се провежда на пистата Силвърстоун. От първа позиция ще потегли Валтери Ботас с Мерцедес.

Финландецът изпревари само с 0.006 сек съотборника си Люис Хамилтън. Валтери призна обаче, че обиколката му не е била перфектна.

Трети в решетката ще потегли Шарл Льоклер. Докато неговият съотборник Себастиан Фетел остана едва 6-и, като не можеше да си обясни липсата скорост в 3-ата част на квалификацията.

На 4-о място в квалификацията във Великобритания се нареди Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул смяташе, че дори е можел да се бори за полпозишъна, ако не е имал проблем с турбото на двигателя. Зад него на 5-и остана съотборникът му Пиер Гасли.

Най-добър от останалите е Даниел Рикиардо с Рено. Той ще потегли 7-и, като призна, че е изненадан от класирането си и не е очаквал да бъде толкова напред.

В топ 10 само пилотите на Ферари ще стартират с гумите софт. Всички останали ще потеглят с медиум. Според Пирели стратегията с 2 питстопа ще е най-бързата.