Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валтери: Обиколката ми не беше перфектна

Валтери: Обиколката ми не беше перфектна

881
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас заяви, че обиколката му в 3-ата част на квалификацията, с която спечели първата позиция на Силвърстоун, не е била перфектна. При втория си опит той не можа да е я подобри, а неговият съотборник Люис Хамилтън се доближи само на 0.006 сек.

Това е първи полпозишън за финландеца от Гран при на Испания през май. Утре обаче задачата му няма да бъде никак лесна, след като вчера в тренировките Хамилтън показа отлично темпо в дълга серия от обиколки.

„Знаех, че първата ми обиколка беше добра, но не беше перфектна“, каза Ботас. „При втория ми опит трябваше да я подобря и съм доволен, че след като не успях, тя беше достатъчна за полпозишъна. На това трасе не е лесно да събереш най-добрите си сектори в един тур.“

Хамилтън пък допусна грешка в първия си опит на завоя Брукландс. А по думите му вторият му опит също не е бил страхотен. И затова Ботас е заслужил полпозишъна си днес.

Шефът на Мерцедес Тото Волф пък заяви, че е останал изненадан от скоростта на Ферари в квалификацията. Шарл Льоклер остана на по-малко от 1 десета от Ботас, като се очакваше предимството на Сребърните стрели да е по-голямо.

„Темпото на Ферари беше малко изненадващо, но в Q3 ние напреднахме, а те изостанаха, каза Волф. – Сцеплението се увеличи и колата загря. И това беше в наша полза.“