Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Виетнам ще се състои по план, заявиха организаторите

Гран при на Виетнам ще се състои по план, заявиха организаторите

427
0
Виетнам, Ханой
снимка: VGPC

Състезанието за Гран при на Виетнам във Формула 1 ще се състои по план на 3-5 април, въпреки коронавируса COVID-19. Това заявиха организаторите на надпреварата в Ханой.

Заради вируса надпреварата за Гран при на Китай, предвидена за 19-21 април, бе отменена. Същото се случи и със състезанието от Формула Е в Саня, насрочено за 21 март. В страна вече има загинали над 1800 човека от вируса.

Заради него има съмнение, че и Гран при на Виетнам може да не се състои. Ханой се намира на по-малко от 200 км от границата с Китай. А в страната има над 10 000 човека, поставени под карантина. Те са в град Сон Лой, който е само на 40 км от Ханой. Според официалните лица обаче опасност няма.

„Гран при на Виетнам ще се състои според графика“, заяви изпълнителният директор на състезанието Ле Нгок Чи пред AFP. Заместник-директорът на департамента по туризма в Ханой Тран Трунг Хиеу добави, че надпреварата няма да бъде отлагана.

Според него събитието, въпреки че е спортно, ще има голямо влияние върху туризма в страната. По думите му, ще бъдат взети всички нужни мерки, за да бъде гарантирано безопасното провеждане на уикенда и здравето на всички. До момента случаите на COVID-19 в страната са 16.

Ако за състезанието в Китай не бъде намерено друго място в календара тази година, то шефовете на спорта ще загубят около 33 милиона долара. Толкова се смята, че е годишната такса на организаторите към собствениците от Либърти Медия. А намирането изглежда много трудна задача с оглед на натоварения график и многото състезания.

Ханой, Виетнам, Формула 1

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter