Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Балансът на колата е невероятен

Хамилтън: Балансът на колата е невероятен

3050
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън сподели, че е приятно изненадан от баланса на болида на Мерцедес. Британецът завърши трети в първата свободна тренировка, но бе най-бърз във втората. Като цяло тимът от Бракли доминираше през днешния ден, особено в следобедната сесия.

„Това е добър старт на уикенда. Това е една от любимите ми писти. Балансът на болида е невероятен. Разликата с Ред Бул не е голяма. Знам, че темпото ни е много добро. Определено вървим в правилната посока. И в двете сесии имах добра скорост.  Също така съм впечатлен от напредъка на Ферари, Алпин и Макларън. Изглежда са скъсили изоставането си от нас и очаквам да са ни реални съперници в близко бъдеще“‘, сподели Хамилтън.

Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас също бе доволен от постигнатото през двете тренировки. Финландецът даде най-добро време в първата, а във втората завърши на втора позиция зад своя съотборник и световен шампион Люис Хамилтън.

„Денят бе добър за мен. Усещах колата добре и нямах големи проблеми с баланса. Много ще е важна работата с меките гуми. Разликите в челото не са големи и трябва да съм безгрешен. Тази вечер ще направим още подобрения по настройките.  Изглежда, че Ферари показват добра скорост.  Целта ми за утре е да спечеля квалификацията“,заяви Ботас.