Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Чувствах се толкова добре в кокпита, колкото не се е случвало...

Хамилтън: Чувствах се толкова добре в кокпита, колкото не се е случвало от доста време

2209
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън бе доволен от работата си в първия ден на писта в Сингапур. Англичанинът бе най-бърз във втората тренировка на уличното трасе.

„Първото излизане с колата на пистата в Сингапур винаги е шокиращо за организма”, обясни Хамилтън

„Трасето е много неравно, обиколката е дълга и е страшно горещо – в автомобила е като в сауна. Но петъкът бе добър ден за нас. Изпълнихме плана си – постоянно подобрявахме болида и съм доволен от това. Днес се чувствах толкова добре в кокпита, колкото не се е случвало от доста време. Надявам се това усещане да се запази и през останалата част от уикенда.”

„Някои част от трасето са преасфалтирани, но успях да накарам гумите да работят както трябва. Обиколката се получава прекрасно, ако успееш да влезеш в ритъм. Определено обаче има отделни неща, при които можем да постигнем напредък. Ред Бул изглеждат много бързи, така че утре трябва да се постараем. Няма да е лесно.”

Петъкът бе значително по-труден за Валтери Ботас, който се удари в предпазна стена от гуми

Екипът успя да поправи автомобила му навреме за втората сесия.

„Изтървах задната част на колата в 19-ти завой. На тази писта няма зони за сигурност и си плащаш за такава грешка. В по-късната тренировка нямах скорост в нито една серия и с нито един тип гуми. Не съм съвсем сигурен, че всичко бе наред с болида. Просто сякаш не можех да съм по-бърз. Определено трябва да видим на какво се дължеше това. Усетих нещо в управлението и се борех да разбера колата си. Според мен утрешната битка ще е между три отбора, така че трябва да натиснем – особено в Q3”, каза финландецът.

Главният инженер на Мерцедес Андрю Шовлин пък обясни, че проблемът с температурата на горивото на Хамилтън, който бе открит в първата сесия, се дължал на грешка от страна на тима.

„За щастие ситуацията беше в тренировка. В противен случай наказанието можеше да е далеч по-сериозно от глоба”, допълни Шовлин.

Мерцедес получи санкция от 5000 евро за провинението.