Начало Избрани Хамилтън: Колата все още страда от подскачане

Хамилтън: Колата все още страда от подскачане

2631
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън записа доста добър ден на пистата Силвърстоун. Пилотът на Мерцедес записа две втори места в днешните сесии. Първата тренировка бе на дъжд и реално не даде никакви признаци за това какво ще бъде разпределението на силите. Във втората тренировъчен сесия Хамилтън даде второ време и се сравнително доволен от представянето на болида на Мерцедес W13.

Германският отбор донесе много нови подобрения за своя автомобил, включително чисто нов под. Целта на всички тези актуализации е намаляване на изоставането на Сребърните стрели от Ред Бул и Ферари.

Автомобилът на Мерцедес определено се чувстваше по-добре върху гладката настилка на пистата Силвърстоун. Оперативният директор Андрю Шовлин обясни, че Мерцедес е много по-близо до Ферари и Ред Бул, когато става въпрос за дълги серии и скорост в една обиколка. Все пак Хамилтън знае, че има още много работа за вършене.

„Беше добър ден. Иска ми се да имахме повече изминати километри в първата тренировка. Прекрасното време прави пистата Силвърстоун много специална, защото на един завой може да вали, а на друг да е сухо. Беше доста мокро на шести, седми и девети завой. Навсякъде другаде беше почти сухо. Тогава имаш трудности с интермедиите. Същевременно е твърде мокро за сликове. Втората тренировка беше добра. Колата все още страда от подскачане. Това не се случва непременно на правите. Понякога се усеща много силно на някои завои. Въпреки това се чувствам по-добре физически в сравнение с предишните стартове“, каза Хамилтън.

Все още има какво да се направи. Направихме е малка крачка напред. Просто не можем да карате по пистите по същия начин с този автомобил. Сега той  е доста твърд и подскача. По-голямата част от отскачането се дължи на твърдостта на болида Подобренията нямат нищо общо с карането и са свързани само с притискането. Трудно е да се усети, че този феномен идва от друга верига. Много зависи от това дали трасето изисква ниска или висока притискаща сила“, заключи Хамилтън.

Андрю Шовлин също бе доволен от добрия старт на уикенда за Мерцедес. Той каза, че екипът се учи както от добрите, така и от лошите си уикенди. Впечатляващият петък на Силвърстоун е помогнал на отбора да осъзнае какво точно прави.

Сега отборът ще се стреми да защити автомобила си преди квалификацията като  не прави драстични промени, както се случваше в последните няколко надпревари.

„Научихме, че правенето на големи крачки преди квалификациите не е добра идея. Ако сбъркаш, ще си натоварен с това по време на квалификацията и състезанието“, каза той.

Бяхме доста агресивни в началото и може би ще имаме още темпо в резервен. Окуражаващо е не толкова това, че пистата ни пасва добре, а това, че има трасета на които автомобилът работи добре.  Наскоро имахме три доста неравни улични писти с ниска скорост. За щастие успяхме да разберем защо имахме известни затруднения там.“

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел остана осми във втората свободна тренировка след като реално не записа никаква обиколка в първата сесия.