Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е убеден, че новостите на Мерцедес за Силвърстоун ще намалят...

Хамилтън не е убеден, че новостите на Мерцедес за Силвърстоун ще намалят достатъчно разликата с Ред Бул

3345
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън не е убеден, че новостите, които тимът му Мерцедес подготвя за Гран при на Великобритания, ще намалят достатъчно разликата с Ред Бул, за да се получи битка между двата отбора. Екипът от Милтън Кийнс спечели пет поредни надпревари. Хамилтън е втори в класирането при пилотите – на 32 точки зад Макс Верстапен. Мерцедес пък изостава с 44 точки в подреждането при конструкторите.

Новостите за Мерцедес F1 W12 се превърнаха в дискусионна тема през последните седмици

Тото Волф заяви, че отборът няма да работи повече по тазгодишния болид. Няколко дни по-късно главният технически директор Джеймс Алисън каза, че за колата все още ще излязат някои нови неща. Това веднага бе представено като противоречие между двамата. Алисън обаче изрично уточни, че става дума за компоненти, които са във веригата проектиране-изпитания-производство отпреди прехвърлянето на фокуса върху проекта за догодина. Част от новостите ще са готови за следващия състезателен уикенд във Великобритания. В Бракли търсят подобрение на скоростта си след пет поредни победи за съперниците от Ред Бул.

„Гледаме напред към Силвърстоун, за където имаме доста вълнуващи нови неща“, заяви отговарящият за операциите на пистата директор Андрю Шовлин. „Ще има някои нови компоненти и сме оптимисти за един по-добър уикенд. Пистата в Австрия по принцип бе трудна за нас от години. На Силвърстоун обаче сме се представяли много добре, а и Люис наистина се наслаждава на това трасе. Дано вървим по-силно и да се борим с Ред Бул.“

Хамилтън обаче не е съвсем убеден, че новите компоненти ще са достатъчни

„Имаме някои нови неща, които идват (за следващия старт), но няма да намалят разликата достатъчно. Имаме още работа за вършене. Макс [Верстапен] кажи-речи си се вози най-отпред, няма какво да направя за това. Мога да се помоля за различен сценарий в следващата надпревара. Но само погледнете колата им – върви като по релси“, заяви седемкратният световен шампион.