Начало Избрани Хамилтън ще се бори за победата в основното състезание в Сао Пауло

Хамилтън ще се бори за победата в основното състезание в Сао Пауло

2078
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън завърши на трето място в днешното спринтово състезание на пистата Интерлагос. Пилотът на Мерцедес потегли осми заради трудностите във вчерашната квалификация.

Хамилтън не успя да запише добър резултат в Q3 заради късното си излизане на трасето в Сао Пауло. Британецът все пак направи една почетна обиколка малко преди края на сесията и зарадва всички фенове по трибуните.

Състезателят на Мерцедес потегли отлично и бързо се справи с Перес, Магнусен, Норис и дори Верстапен. Британецът започна да настига Сайнц заради по-доброто износване на гумите на неговия болид. В крайна сметка той не успя да се справи с пилота на Ферари и остана трети в спринта на пистата Интерлагос. Британецът все пак ще потегли до своя съотборник и победител в кратката надпревара заради санкцията на Сайнц. Така Мерцедес ще два болида на първа редица в утрешната Гран при Сао Пауло.

„Много съм щастлив, че съм тук. Вчерашният ден беше толкова труден“, сподели Хамилтън. „Днес започнах спринта от 8-мо място и бавно си проправях път напред. Поздравления за Джордж. Това е наистина невероятен резултат. Сега трябва да успеем да работим в екип и да задържим момчетата отзад. Ще се опитаме да направим всичко възможно. Една победа тук, в Бразилия би била невероятна“, добави пилотът на Мерцедес.


Хамилтън е разследван от стюардите заради нарушение на грида преди началото на спринта. Освен британецът, комисарите разследват Даниел Рикиардо и Гуаню Жу. Най-вероятно състезателят на Мерцедес паркира зад жълтата линия на стартовата решетка, която определя дали пилотът не е прескочил мястото си.

Междувременно оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин бе приятно изненадан от резултата на Ръсел и Хамилтън в днешната спринтова надпревара.

„Това е всичко, на което можехме да се надяваме. Наистина беше неочаквано да бъдем по-бързи от Верстапен“, сподели Шовлин.

Мерцедес ще окупира първата стартова редица в неделя заради наказанието на Карлос Сайнц. Това е първият случай за тази година, в който Сребърните стрели имат два болида на първа редица.

„Отдавна не бяхме стартирали от първа редица. Знаем, че Джордж умее да се състезава добре. Днес му дадохме автомобил, с който да може да се бори в челото. Знаем, че Макс е труден състезател за изпреварване. Въпреки това той го направи, което бе толкова впечатляващо“, добави оперативният директор на Мерцедес.

Шовлин очаква и битка с Ферари, макар италианците да изоставаха в днешния спринт.

„Изглеждаше, че днес имахме малко предимство пред Ферари. Утре ще бъде по-топло, което може да промени малко картината. Изглежда, че актуализацията, която направихме преди няколко състезания, ни е вкарала в борбата за челни позиции.“