Начало Рали Ханинен спечели рали Аржентина

Ханинен спечели рали Аржентина

42
0

Заводският пилот на Шкода в IRC – Юхо Ханинен, спечели безапелационна победа в рали Аржентина. След като поведе още от началото на ралито, финландецът успя да спечели почти всичките скоростни отсечки и така заслужено триумфира накрая. Доста хора очакваха той да кара по-предпазливо през втория ден на ралито, но Ханинен очевидно се чувстваше достатъчно комфортно в автомобила си и затова продължи със силното си темпо, като увеличаваше преднината си спрямо следващите го пилоти още повече.

Втори финишира Гай Уилкс отново с Шкода Фабия. Британецът се движеше на тази позиция още от вчерашния ден и с изключение на лек проблем със спирачките, споходил го още в първия етап от днес, отсечките през втория ден преминаха гладко за него. Принципно Уилкс бе амбициран да се опита да атакува още от началото и да пробва да стопи дистанцията между себе си и Ханинен, но тази повреда го лиши от всякакви шансове за победата.

Започналият деня на трета позиция в класирането настоящ шампион Крис Мийк бе засипан от проблеми през целия ден и в крайна сметка бе принуден да се оттегли малко преди финала заради счупен болт в кормилната уредба на неговото Пежо 207. Така той си тръгва с 0 точки от Аржентина, докато Ханинен вече има 24 след 10-те спечелени точки днес и води убедително в генералното класиране за момента.

Отпадането на Мийк пък позволи на съотборника на Ханинен – Ян Копецки, да се добере до последното място на подиума и така почетната стълбица бе заета изцяло от пилоти на Шкода.