Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко предложил „корона лагер” за пилотите на Ред Бул

Хелмут Марко предложил „корона лагер” за пилотите на Ред Бул

1298
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко имал идея да събере всички пилоти на Ред Бул на лагер, където да изкарат коронавируса, разкри самият той. 76-годишният австриец сметнал, че е по-добре за състезателите да преболедуват COVID-19, докато спортът е в принудителна пауза.

„Имаме четирима пилоти във Формула 1 и 8 или 10 в малките шампионати. Ако сезонът е от 15 до 18 старта, то натоварването ще е много голямо. През самия сезон е трудно да подобриш физическото си състояние. Затова сега би бил идеалният момент. Всички те са силни млади мъже в добро здраве. По този начин биха били подготвени за момента, когато състезанията започнат”, са основанията на Марко за предложението, оповестено в интервю за австрийската телевизия ORF.

Идеята обаче не е била посрещната добре в Ред Бул и съответно е била отхвърлена.

По-рано през март Марко разказа, че се е чул с Макс Верстапен и нидерланският пилот бил ужасен да не хване коронавируса. Съветникът на Ред Бул обаче му казал, че е по-добре да го изкара сега.

След като наскоро заяви, че подготовката за Гран при на Австрия върви по план, сега Марко каза, че не е ясно дали състезанието може да се проведе на 5 юли

„Трябва да си ясновидец, за да правиш прогнози в момента. Жизненоважно е европейските граници да бъдат отворени отново, защото подобно международно събитие привлича хора от цял свят. А е трудно да се прецени до каква степен отделните страни могат да овладеят вируса”, обясни австриецът.

Според него Либърти Медия очаква загуби от порядъка на 200-300 милиона долара като приходи – спрямо настоящата ситуация във Формула 1. В момента все още не е ясно кога сезонът би могъл да започне. След отлагането на Гран при на Азербайджан се очаква решение от организаторите в Канада.

Марко подозирал също така – подобно на Флавио Бриаторе, че е изкарал коронавируса още през февруари. Тогава бил със сериозна настинка и симптомите били като тези при COVID-19.

„Не знам дали е така, защото в момента възможностите за проверка са ограничени. Но бих искал да бъда тестван, когато вече може.”