Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс да не се притеснява от вируса, съветва д-р Марко

Макс да не се притеснява от вируса, съветва д-р Марко

1195
0
Хелмут Марко и Верстапен,
Хелмут Марко и Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко разкри, че пилотът на Ред Бул Макс Верстапен бил ужасен от възможността да се зарази с COVID-19. Пандемията от коронавируса спря всички спортни прояви, включително световния шампионат на Формула 1. Отборите пътуваха до Австралия, където обаче служител на Макларън даде положителен тест и всичко бе отменено. Понастоящем пилотите са си по домовете, където си намират различни занимания, докато чакат началото на първенството.

Верстапен е в Монако, където се занимава с едно от любимите си хобита – видео игри. Пилотът на Ред Бул участва в надпревари заедно с други свои колеги и редовно се състезава с Ландо Норис, с когото развиха сериозно съперничество на виртуалните писти. Според доктор Марко обаче реакцията на Макс относно коронавируса е била доста сериозна.

„Каза ми по телефона, че е ужасен да не се зарази. Най-доброто за него е да го пипне. На 22 е, не е рисков, но след това ще е имунизиран и ще си преследва титлата”, заяви австриецът.

Марко никога не се е страхувал да изрази мнението си, независимо колко противоречиво е то. В началото на март той каза, че според него ситуацията около коронавируса се преекспонира.

„Това е като грипа. В повечето случаи умират възрастни хора с други хронични заболявания. Проверете колко хора хващат грип ежегодно. Проблемът е карантината. Опасността обаче не е по-висока от тази при грипа. Трябва да се противопоставим на всяването на паника от страна политиците и да не ги подкрепяме”, каза 76-годишният Марко.

 

View this post on Instagram

 

Still here ✌️?

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on