Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил: Рикиардо може да се окаже в идеална позиция предвид проблемите между...

Хил: Рикиардо може да се окаже в идеална позиция предвид проблемите между Верстапен и Перес

3400
0
Даниел Рикиардо, Кристиан Хорнер
Даниел Рикиардо и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

От Ред Бул настояват, че всичко между пилотите им Макс Верстапен и Серхио Перес е изгладено и всички недоразумения от Гран при на Бразилия са изяснени. В падока на Формула 1 обаче това изобщо не е достатъчно, за да се приключи темата. Масло в огъня наля вчерашното изявление на Хелмут Марко, че Даниел Рикиардо ще е трети пилот на тима от Милтън Кийнс догодина. Впоследствие австриецът заяви, че в казаното от него имало едно изпуснато „ако“. Връщането на Рикиардо в Ред Бул обаче се възприема почти като свършен факт, и то в момент, когато спокойствието в тима е разклатено. Според Деймън Хил например австралиецът може да се окаже в идеална позиция за връщане не просто в Ред Бул, а и като титуляр в F1.

„Ситуацията с Рикиардо може да се окаже особено интересна като се имат предвид проблемите напоследък между Макс и Серхио. Даниел може да се окаже в перфектна позиция“, коментира Хил

„Сигурен съм, че договорът на Перес е железен и той ще е в тима още дълго време. Ако взаимоотношенията (между съотборници) обаче се влошат, понякога ситуацията става непоносима и е невъзможно да се работи. Подозрението понастоящем е, че Макс има сериозна власт в екипа“, допълни световният шампион за 1996 г.

Ситуацията е такава, че се появиха дори предположения, че привличането на Рикиардо буквално е предупреждение за Перес

В края на Гран при на Бразилия Верстапен отказа да пусне съотборника си, който се бори за второто място в тазгодишното първенство. Това доведе до спешна среща след финала. Вече в Абу Даби тимът на Ред Бул пусна специално изявление, в което поема вината за случилото се на пистата Интерлагос. Нито екипът, нито Верстапен или Перес коментираха каква е конкретната причина за поведението на Макс. Самият той каза, че е „нещо, случило се в миналото“. Това доведе до предположения, че става дума за катастрофата на Перес в края на квалификацията в Монако. Мексиканският пилот бе категоричен, че инцидентът не е бил умишлен. В Абу Даби обаче президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем каза, че ако бъде отправено официално запитване, то федерацията може да разследва инцидента.

„На мен никой не ми е казал, че иска разследване на ситуацията. Ако има какво да се разследва, ще го направим. Не се страхувам изобщо от провеждане на такъв тип проучване. Няма да се крия. Дори ще обърна внимание ако има проблем. В противен случай никога няма да има подобрение“, коментира Бин Сулайем.

Както обаче посочи президентът на ФИА, никой отникъде не е пожелал разследване катастрофата на Перес в Монако. В Абу Даби Карлос Сайнц обаче разказа, че умишлените инциденти по време на квалификации са далеч по-често явление, отколкото става известно в публичното пространство.