Начало Рали Хирвонен: Нова Зеландия може да е повратната точка за Форд

Хирвонен: Нова Зеландия може да е повратната точка за Форд

25
0

Победата на Яри-Мати Латвала в рали Нова Зеландия може да се окаже повратната точка и да маркира пътя към успеха на Форд в конструкторския шампионат в края на сезон 2010. Това заяви другият пилот в отбора Мико Хирвонен.

Триумфът на Латвала е вторият през годината за екипа на Форд, след като Хирвонен спечели началния кръг от шампионата в Швеция, а в следващите три старта доминираше Ситроен. В резултат при пилотите Себастиен Льоб (Ситроен) води убедително. За сметка на това, в класирането при конструкторите относителното постоянство в представянето на Хирвонен и Латвала помогна на Форд постепенно да навакса разликата. Така след успеха в Нова Зеландия, тимът изостава само на 5 точки от френския си конкурент Ситроен.

„Това не бе просто фантастичен резултат за Яри-Мати, но също така и за целия тим. Причината е, че намалихме разликата в точките със Ситроен – коментира Хирвонен. – За мен уикендът беше наистина труден, а също така Ситроен бяха много силни в Нова Зеландия, но този резултат е от голямо значение за целия сезон.“