Начало Рали Хирвонен ще разчита на прецизност в Гърция

Хирвонен ще разчита на прецизност в Гърция

58
0
Мико Хирвонен

За да успееш да финишираш в рали Гърция, трябва да подходиш към маршрута прекомерно внимателно и точно това смята да направи пилотът на Форд Мико Хирвонен.

До момента от 6 старта през сезон 2011 Хирвонен има записана 1 победа – в рали Швеция. Всички останали състезания ( те бяха на макадам) бяха спечелени от двамата пилоти на Ситроен Себастиен Ожие и Себастиен Льоб. Рали Гърция обаче се явява точно средата на сезона и е известно като едно отнай-тежките състезания. Мико е оптимист, че ако подходи достатъчно внимателно към надпреварата, може да постигне доста добри резултати.

– Ако си късметлия, можеш да оцелееш в продължение на три дни, карайки напред от старта до финала – сподели Хирвонен. – В маршрута обаче има много места, където трябва да си внимателен. При положение, че си разумен, това ти се отплаща.

Финландецът разкри, че едно от най-големите предизвикателства освен тежкия терен в Гърция, е да се спрявиш с високата температура на въздуха там, имайки предвид, че в рали автомобила е още по-горещо. По тази причина с пристигането си в Гърция, Мико ще започне серия от специални упражнения за аклиматизация.