Начало Moto News Хора сме, бъркаме, но съжалявам за грешката на COTA, каза Маркес

Хора сме, бъркаме, но съжалявам за грешката на COTA, каза Маркес

265
0
Марк Маркес
Марк Маркес; снимка: HRC

Марк Маркес и Хорхе Лоренсо си тръгнаха без точки от кръга на световния шампионат на MotoGP в Остин, Тексас. Алекс Ринс спечели надпреварата на Circuit of the Americas (COTA).

Маркес потегли от полпозишън – седми за него на трасето в Съединените щати, поведе и бързо натрупа аванс. В 12-и завой на деветата обиколка обаче сбърка и падна. Испанският пилот не успя да потегли наново и това бе краят на състезанието за него.

„Допуснах голяма грешка след шест изумителни години на това трасе”, призна Маркес, който бе непобеден на COTA до миналата неделя.

„Извиних се на отбора при връщането си в гаража и бих искал да кажа и на феновете, че съжалявам. Пропускът бе мой. А е съвсем различно да сбъркаш при борба за пето място и при битка за победата. Но сме само на 9 точки от челото. В крайна сметка сме хора, случва се да грешим. Трябва да си вземем поука и да се върнем по-силни на Херес.”


Лоренсо бе 11-и на старта и се опита да запази позицията си в началните обиколки. Той установи добър ритъм и започна да търси път напред в колоната. Проблем в неговия RC213V обаче го извади от борбата.

„Изкарахме труден уикенд заради променливото време и всичко останало. Не направих най-добрия старт, но поне се стабилизирах и започнах да наваксвам позиции. За съжаление отпаднах заради повреда в мотора. Положителното е, че до този момент се чувствах добре на писта, където по принцип имам трудности”, обясни Лоренсо.