Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Имаше някои коментари по отношение защитата на Сайнц

Хорнер: Имаше някои коментари по отношение защитата на Сайнц

3002
0
Карлос Сайнц, Макс Верстапен
Карлос Сайнц и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Защитата на Карлос Сайнц срещу Макс Верстапен бе коментирана от шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер след финала на Гран при на Италия. Пилотът на Ферари потегли от полпозишън, поведе и в продължение на 14 тура се отбраняваше от нидерландеца. В крайна сметка Верстапен го изпревари и спечели десетата си поредна победа през сезон 2023.

„Имаше някои коментари по отношение защитата на Сайнц. Карлос беше много твърд – на моменти закъсняваше (със спирането), мърдаше насам-натам. Но той караше Ферари на Монца, беше ясно, че ще се защитава със зъби и нокти. Горе-долу го очаквахме. И двамата ни пилоти се справиха в крайна сметка с маневрите“, коментира Хорнер

„Победата ни дойде по трудния начин. Ферари-тата бяха много бързи. Това го видяхме още в квалификацията. Макс трябваше първо да направи изпреварването, след това успя да отвори разлика. Болидите на Ферари износваха малко повече гумите от нас“, продължи Хорнер.

„Не мисля, че в света в момента има някой, който да може победи Верстапен в настоящата му форма и с този автомобил. Преди надпреварата беше… не бих казал нервен, но определено можеше да се каже, че е максимално съсредоточен – повече от обичайното. Виждаше се, че това постижение означава нещо за него. Съвсем накрая просто управлявахме някои температурни грижи. Не искахме да рискуваме нищо в един наистина горещ ден. Пред Пиер Гасли имаше куп коли и нямахме желание да влиза в мръсен въздух. Затова темпото бе по-ниско в последните няколко тура“, каза още Хорнер.

Хелмут Марко, който обикновено обяснява колко спокоен е Верстапен през цялото време, този път също отбеляза, че пилотът бил напрегнат преди надпреварата на Монца

„За него десетата победа бе нещо много важно, а и работи с екипа, който преди се бе трудил със Себастиан [Фетел]. Те също искаха да победят рекорда. Лично за мен стотната победа на Ред Бул бе по-емоционална, но за Макс десетата поредна е много важна. Ако спечелим и в Сингапур, нещата определено изглеждат добре за останалата част от сезона“, каза Марко.