Начало Избрани Хорнер: Не смятам, че трябва да се извиняваме за нещо

Хорнер: Не смятам, че трябва да се извиняваме за нещо

1691
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер коментира случая с наказанието на Ред Бул. Британецът смята, че неговият отбор не дължи извинение на никого за начина, по който управлява делата си.

Ред Бул наруши правилата, свързани с тавана на разходите за сезон 2021. Екипът от Милтън Кийнс до последно отричаше да е превишавал какъвто и да е лимит. В крайна сметка вчера ФИА реши да накаже австрийския екип с глоба от $7 млн. и ограничаване на времето за аеродинамични тестове с 10 %.

Хорнер коментира решението на ФИА и заяви, че санкцията ще струва на тима загуба от 0.5 сек. на обиколка. Колегите на британеца Тото Волф и Зак Браун също коментираха наказанието на австрийския тим. Хорнер стигна доста далеч в изказванията си. Британецът заяви, че другите екипи дължат извинение на Ред Бул заради претенциите, които са направили.

Хорнер коментира нарушаването на тавана на разходите от страна на неговия отбор, както и решението на ФИА. Британецът няма намерение да се извинява на съперниците си или на феновете на спорта заради нарушаването на правилата.

„Ако трябва да бъда честен с вас, мисля, че вероятно някои от нашите съперници ни дължат извинения заради някои претенциите, които направиха към нас“, зави Хорнер. „Ние не се извиняваме за начина, по който се представихме, както и за начина, по който действахме.“

Въпреки това Хорнер призна, че със сигурност е имало няколко урока, които е трябвало да си вземе, преди да постави въпроса окончателно в огледалото за обратно виждане.

„Приемаме за чиста монета. Знаем, че ма какво да се научи. Потенциално има допуснати грешки в подадената от нас информация. Честно казано, всеки в последно време започна да се прави на специалист и да ни обвинява.“

„Никога не е имало умисъл, не е имало нищо нечестно и със сигурност не е имало измама, за която се твърди в някои лагери“, заяви шефът на Ред Бул.

Според Хорнер, вече че е време да се спре с публичното „удряне“ на екипа му и да се продължи напред.

„Не смятам, че трябва да се извиняваме за нещо. Все пак вярвам, че сме научени някои уроци. Всеки може да се поучи от това. Надявам се, че сега главата ми може да си отдъхне.“

„Бяхме подложени на много публични удари чрез обвиненията, които бяха отправени от други отбори. Нашите пилоти са били освирквани на пистите, а обвиненията са нанесли значителни щети на репутацията ни. Сега е време това да спре и да продължим напред“, допълни Кристиан Хорнер.