Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер ще се размине с екскурзията в базата на Мерцедес

Хорнер ще се размине с екскурзията в базата на Мерцедес

2581
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер уж на шега се подготвяше да вземе Ейдриан Нюи, Пиер Вашѐ и Пол Фийлд със себе си на екскурзията в базата на Мерцедес, която спечели на аукцион, проведен по време на наградите на списание Аутоспорт. Шефът на Ред Бул плати 4000 британски лири за обиколката из Бракли. Впоследствие обаче се оказа, че вероятно изобщо няма да се стигне до посещение в централата на съперниците.

От Мерцедес посочиха, че наградата важи при „определени условия“. Наградата е била предложена на аукциона с едно изрично уточнение.

„Моля имайте предвид, че служители на други Формула 1 отбори нямат право да участват в тази обиколка“, се казва в бележка до описанието на приза.

Говорител на тима от Бракли посочи уточнението.

„За да се случи това, ще трябва да нарушим условията, при които обиколката бе предложена. Винаги си струва да се чете дребният шрифт!“, допълни говорителят на Мерцедес.

От Бракли не пропуснаха да закачат съперниците по време на вчерашното представяне на новия болид Ред Бул RB18. Събитието бе проведено онлайн във всички канали на екипа от Милтън Кийнс в социални мрежи, на уебсайта на тима и в YouTube. Реакциите на показания автомобил бяха различни. Често срещано наблюдение бе, че колата прилича много на показания от F1 макет по време на уикенда на пистата Силвърстоун през сезон 2021. Хелмут Марко предупреди по-рано, че на представянето колата няма да има никакви специални детайли и то е най-вече за фенове и спонсори.

Една от реакциите пък бе на Мерцедес, които публикуваха туит с многозначителното: „Интересно.“