Начало Избрани Хюлкенберг: Катастрофата в FP1 няма да окаже влияние върху остатъка от уикенда...

Хюлкенберг: Катастрофата в FP1 няма да окаже влияние върху остатъка от уикенда в Монте Карло

250
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
Нико Хюлкенберг, снимка Спас Генев

Нико Хюлкенберг коментира катастрофата си в първата тренировка за Гран при на Монако. Пилотът на Хаас не се тревожи, че случилото ще окаже влияние върху остатъка от уикенда в Монте Карло.

Хюлкенберг участва в шестия кръг от сезон 2023 в F1. Състезателят на Хаас кара за първи път в Монако от 2019 г. насам. Хюлкенберг допусна грешка по време на първата тренировка на пистата в Монте Карло. Германецът се удари леко в предпазната мантинела около новия шикан. В резултат на това той се прибра в гаража на своя тим със спукана гума и повредена джанта. Това му попречи да направи още обиколки и в крайна сметка той остана 20-ти

Във втората тренировка Хюлкенберг даде 15-то време. Германският ветеран вярва, че вчера той и Кевин Магнусен не са успели да разкрият пълния потенциал на болида VF-23.

„Ако погледнете таблиците с времената, не]щата не изглеждат толкова добре. Кевин и аз направихме добри, но не постигнахме оптималния или пълния потенциал на болида по различни причини“, сподели Хюлкенберг.

„Сега има много неща за разглеждане. Важното е, че са събрани много данни по отношение на новите части. Чувствам, че има още нещо, което може да извлечем. Но честно казано отново е много напрегнато в от дъното на топ 10 до 20-то място. Разликите също така са толкова малки“, добави пилотът на Хаас.

Хюлкенберг успя да се върне на пистата и да завърши първата тренировка в Монако. За щастие той не повреди шасито на своя болид. Въпреки това сесията беше спряна за кратко, за да могат маршалите да отстранят отломките, причинени от инцидента. Германецът коментира грешката си в FP1: „Стартирах добре, веднага намерих добър ритъм и се чувствах сравнително щастлив. След това прекалено много се врязах в стърчащата стена след тунела.

„Катастрофата в FP1 няма да окаже влияние върху остатъка от уикенда в Монте Карло. За щастие не счупих колата, а само задната джанта. Но след това загубих комплект гуми, което не е идеално“, добави Нико Хюлкенберг.

Съотборникът на Хюлкенберг Кевин Магнусен даде 12-то време в първата тренировка в Монако. Във втората пилотът на Хаас остана 14-ти или по-точно една позиция пред Хюлкенберг.

„Вчерашният ден беше приличен. Изглеждаше добре в FP1. Въпреки това смятам, загубихме малко в FP2 заради промените, които направихме по автомобила. Пистата е доста неравна в бавните участъци, но все пак е различна от тип трасета. Ние просто се справяме с неравностите на върха на завоите. Това е Монако- всичко е плътно свързано, заради което трябва само да намериш малко скорост, за да се изкачиш много нагоре. Надявам се днес всички да е наред“, коментира пилотът на Хаас.