Начало Рали Хюндай ще покаже първия си електрически състезателен автомобил на IAA

Хюндай ще покаже първия си електрически състезателен автомобил на IAA

205
0

Хюндай Моторспорт ще покаже първия си електрически състезателен автомобил по време на международното автомобилно изложение във Франкфурт (IAA). Колата е създадена изцяло в базата в Алценау. Премиерата й ще е на 10 септември. От Хюндай отбелязаха, че мотото на IAA – “Driving Tomorrow” – пасва идеално на посоката на развитие на компанията. „Изложението е перфектната платформа, на която да представим най-новата си моторспорт програма”, допълниха от Алценау.

Хюндай Моторспорт бе основан през 2012 г. и се установи като една от най-силните компании в сферата на автомобилния спорт. От септември 2015 г. има специален отдел, който е съсредоточен върху купуващи автомобили от фирмата клиенти. Моделите i20 R5, i30 TCR и Veloster N TCR участват във всевъзможни национални и международни шампионати.

„Преминаването на Хюндай Моторспорт към автомобили с електрическо задвижване подчертава амбициите и опита на компанията, както и страстта й към разработването на нови технологии, поддържани от специалния й бранд N”, се казва още в изявлението.

От Алценау показаха съвсем малка част от новата кола, както и посветен на модела видео клип. В краткия филм участва шампионът в WTCC (WTCR понастоякщем) Габриеле Таркини.

„Вълнуваме се, че ще покажем тази нова кола на IAA”, отбеляза шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо.

„С нея ще отбележим следващата стъпка в развитието си – началото на напълно нова глава. Бъдещето изглежда чудесно и нямаме търпение да разкрием повече за проекта във Франкфурт.”