Начало WRC News Хюндай с нова разцветка за рали Швеция

Хюндай с нова разцветка за рали Швеция

140
0
Хюндай i20 N Rally1
снимка, Хюндай

Хюндай ще използва нова разцветка за рали Швеция. Южнокорейският производител реши да промени оцветяването на своя i20 N Rally1 след само един старт от сезон 2024. От Хюндай потвърдиха, че разцветката ще се използва до края на тазгодишната кампания.

Хюндай реши да се откаже от оригиналната цветова схема, с която започна сезона. Именно с нея Тиери Нювил триумфира в рали Монте Карло миналия месец

Новата цветова схема отдава почит на 10-годишнината от създаването на марката високопроходими шосейни автомобили „N“ на Хюндай. Сега тя заема видно място в новите оранжеви, бели и сини цветове. Окраската е свързана с по-широката кампания на Хюндай N, която отбелязва 10 години от завръщането на марката в WRC.

Хюндай ще използва разцветката за първи път в рали Швеция. Снежната надпревара е втори кръг от тазгодишния сезон в световния рали шампионат. Хюндай отново ще използва три автомобила. Освен Нювил и От Танак, марката ще разчита на Есапека Лапи. Финландецът записа първо участие за тази година.

„Докато някои от нашите колеги празнуват Лунната нова година, ние също отбелязваме новото начало с изцяло нова разцветка до края на сезона на FIA WRC. Дизайнът е създаден, за да отдаде почит на близките ни работни взаимоотношения с Хюндай N и Хюндай Мотор Компани“, сподели Сирил Абитебул.

„Това допълва техните чествания на десет години в най-високото ниво на рали спорта. Започването на сезон 2024 с победа в едно от най-емблематичните събития в историята на WRC беше невероятен момент. Това се случи точно 10 години след първото в историята ни рали Монте Карло. Затова е подходящо цветовете на Тиери и Мартин от Монте Карло да бъдат увековечени в учебниците по история“, добави шефът на екипа.

„Радваме се, че логото на бранда „N“ заема централно място в разцветката на Хюндай Моторспорт в WRC за 2024 г. Връзката между нашите високоефективни автомобили и дейностите ни в моторните спортове нараства с всяка изминала година. Тук се започва от участието ни в 24-те часа на Нюрбургринг до разработки като NPX1. Новата визия почита тази връзка перфектно. Феновете и колегите вече могат да свързват тази сложна рали машина със своите серийни автомобили. Очакваме с нетърпение да отпразнуваме много успехи с този забележителен нов дизайн“, добави вицепрезидентът Тил Вартенберг.

Този уикенд Хюндай търси нов успех в рали Швеция. До момента южнокорейците имат една победа по заснежените пътища в страната. Това се случи благодарение на Нювил през 2018 г.