Начало WRC News Хюндай удължи договорите на Танак и Нювил

Хюндай удължи договорите на Танак и Нювил

240
0
Тиери Нювил, От Танак
Тиери Нювил и От Танак; снимка: Хюндай

Хюндай Моторспорт подписа нови, многогодишни договори с От Танак и Тиери Нювил, съобщи официално тимът от Алценау. Новината е допълнително потвърждение за намеренията на корейския автомобилен производител да продължи да участва в световния рали шампионат (WRC).

„Радвам се да подиша този контракт с отбора, който стана второ семейство за мен“, коментира Нювил

„Чувствам се прекрасно в екипа. Освен това решимостта да печелим ме убеди да продължим заедно фантастичното пътешествие, което започнахме заедно преди 7 години. Подходът и амбицията им при въвеждане на новите правила за хибридни автомобили също са многообещаващи.“

Нювил в момента е втори в генералното класиране във WRC за сезон 2021. Той е в Хюндай от завръщането на марката в първенството и записа първия й успех – в рали Германия през 2014 г. Белгиецът има 13 победи с тима.

Танак дойде в отбора от Алценау след като спечели титлата през 2019 г. с Тойота. Има две победи с екипа досега – домашния си старт в Естония през 2020-та и тазгодишната снежна надпревара рали Арктик Финландия.

„През последните две години наблюдавах как работи този отбор, отдадеността и решимостта му да успее. Сигурен съм, че всички ще продължим да се трудим сериозно. Навлизаме в нова WRC ера, а това означава, че всички ще стартираме на чисто. Хюндай Моторспорт има огромни познания по отношение на хибридните и електрически технологии. Това ще има голяма роля при разработването на новия Rally1 автомобил. Сега обаче трябва да се съсредоточим върху това да изпратим подобаващо настоящото поколение WRC коли“, каза Танак.

Шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо, заяви, че Нювил и Танак са изключителни посланици на марката. Той благодари на Тиери за лоялността и на От за вярата му в силите на тима

„Много се радваме, че ще продължим да работим и с двамата. Скоро ще започнем решителните тестове на Rally1 автомобила си и заедно с Тиери и От ще можем да изградим добър тренировъчен план. Не бива да забравяме и настоящата си работа. Ще се трудим по целите си и за 2021, и за 2022-ра“, добави той.