Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Издръжливостта ще е жизненоважна в първите надпревари, заяви Волф

Издръжливостта ще е жизненоважна в първите надпревари, заяви Волф

1263
0
Тото Волф
снимка: Майкъл Потс

Издръжливостта ще е жизненоважна в началото на сезон 2020 във Формула 1, заяви спортният директор на Мерцедес Тото Волф. Досега има потвърдени 8 надпревари от ревизирания календар за тази година. Гран при изобщо не успя да стартира заради пандемията от коронавируса, но сега се очаква първите стартове да са в Австрия в началото на юли. Втората половина на календара все още не е уточнена и не е ясно колко още надпревари ще бъдат проведени.

„Календарът и цялата ситуация, причинена от коронавируса, ни поставя пред нови предизвикателства. Мисля, че издръжливостта ще е жизненоважна за първите надпревари. Колите ги извадихме директно от контейнерите, които бяха пристигнали от Австралия. Няма много време да изпитания. Ще използваме всяка сесия, за да учим. Намаленият брой състезания е предизвикателство за всички. Смятам, че отборът с най-бързия автомобил и най-издръжливия пакет ще спечели първенството.“

„Миналогодишната задвижваща система на Ферари бе много по-мощна, но все още не сме видели какво могат те“, допълни Волф

„Единствено квалификация и състезание ще демонстрират колко са силни. Аз винаги съм песимист – трябва да наваксаме, нужен ни е здрав, мощен и повратлив двигател и се надявам това да е достатъчно. Не бих пренебрегвал обаче Хонда и Рено. Мисля, че кажи-речи всички задвижващи системи вече са наравно.“

Волф каза също така, че двамата пилоти в Мерцедес – Люис Хамилтън и Валтери Ботас – са с равен статут в първите състезания.

„Валтери и Люис винаги са с равен шанс в началото на сезона. Искаме и двамата ни състезатели да имат възможност да се борят за титла. Невъзможно е човек да си представи как пилотите ще се стремят по един и същи начин към победа, ако имам статут на №1 и №2. В противен случай вече не говорим за Формула 1“, добави австриецът.