Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес ме увериха, че не обмислят привличане на Фетел, заяви Ботас

От Мерцедес ме увериха, че не обмислят привличане на Фетел, заяви Ботас

2578
0
Валтери Ботас, Себастиан Фетел
Валтери Ботас и Себастиан Фетел; снимка: Майкъл Потс

В Мерцедес не обмислят кандидатурата на Себастиан Фетел за пилот в екипа и са уверили в това Валтери Ботас, сподели финландският пилот. Той намирал за „доста забавни“ коментарите около бъдещето си на този етап от годината, когато сезонът дори още не е започнал.

„На мен всеки сезон ми се случва едно и също нещо. Имал съм дългосрочни сделки с различни опции. Ситуацията сега не е по-различна. Намирам за доста забавно, че не се е състояло дори едно състезание, а някой вече „получава“ мястото ми. Засмях се няколко пъти.“

„Няма напрежение в това отношение, защото в съзнанието ми има ясна цел за сезона. Нещата ще се подредят по един или друг начин. Изобщо не се стресирам. С тима винаги сме имали много честни взаимоотношения.“

„Получих наистина директно съобщение, че те не обмислят Себ. Отговорих: „Добре, няма грижи тогава““, обясни Ботас

Фетел раздвижи трансферния пазар, след като бе обявено, че в края на 2020 г. ще се раздели с Ферари. Неговото място ще бъде заето от Карлос Сайнц, докато освободеният от испанеца кокпит в Макларън ще е за Даниел Рикиардо. Съдбата на Фетел обаче все още не е ясна. Твърди се, че в Даймлер има желаещи да го привлекат, за да използват маркетинговия потенциал на четирикратен немски световен шампион, състезаващ се с немски автомобил. Смята се, че спортният директор на концерна Тото Волф е против. Австриецът многократно заяви, че от Мерцедес са лоялни към пилотите си, но остави и отворена вратичка за Фетел.

Самият Себастиан не коментира ситуацията. Шефът на Ферари в F1 Матия Биното пък заяви, че в Маранело са постъпили правилно с ранното обявяване, за да дадат възможност на германеца да планира бъдещето си.