Начало Избрани Йос Верстапен обвини Хорнер, че му е попречил да кара в парада...

Йос Верстапен обвини Хорнер, че му е попречил да кара в парада на легендите на Ред Бул Ринг (обновена)

2591
0
Раймонд Вермюлен, Хелмут Марко, Йос Верстапен
Раймонд Вермюлен, Хелмут Марко и Йос Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Йос Верстапен обвини Кристиан Хорнер, че е направил всичко по силите си, за да му попречи да участва в парада на легендите този уикенд на пистата Ред Бул Ринг. Демонстрацията е сред най-интересните събития на австрийската писта. Верстапен старши бе включен в програмата с идеята да кара Ред Бул RB8 от 2012 г. Сега се е оттеглил по собствено желание, съобщи нидерландският вестник „Де Телеграаф“.

„Чух от няколко места през последните няколко дни, че Кристиан Хорнер е направил всичко по силите си да не ми позволи да карам, както и нищо да не бъде снимано. Помислих си: „Кажи ми го в лицето!“ Изключително разочароващо е. Според мен не трябва да е така“, заяви Йос Верстапен

„Щяха да снимат с дрон, но Хорнер не иска изобщо да ме има по кадрите. Напълно съм приключил с Хорнер. Тук е като детска площадка. В крайна сметка щяха да ми разрешат да карам, но се отказах. Цялото поведение на Хорнер е детинско, но това само говори какъв е“, добави Верстапен старши.

Бащата на трикратния световен шампион Макс Верстапен е в Австрия този уикенд. Той разреди повече дори от обичайно присъствието си в бокса на Ред Бул, след като предизвика грандиозна разправия с Хорнер в началото на сезона. Тогава бившият пилот от Формула 1 направи експлозивен коментар по адрес на шефа на тима от Милтън Кийнс заради вихрещия се около него скандал за непристойно поведение.

„Ще има напрежение, докато Хорнер остава на поста си. Отборът е в опасност да бъде разкъсан. Не може да продължава така. В крайна сметка всичко ще експлодира. Той го играе жертва, докато всъщност е човекът, който създава проблемите“, заяви Йос Верстапен след Гран при на Бахрейн.

След това бившият F1 пилот, който все още кара в различни надпревари – миналия уикенд претърпя тежка катастрофа, удряйки се челно в дърво по време на рали Ипр – намекна, че синът му може да напусне Ред Бул ако Хорнер остане шеф на отбора

При напускането на Ейдриан Нюи реакцията му беше в стил „аз нали ви казах“. Представянето на Ред Бул в Монако пък го предизвика да каже, че „ерата на тима с доминантна кола изглежда приключи“.

От Ред Бул отрекоха Кристиан Хорнер да се е месил изобщо в организацията на парада на легендите в Австрия.

Според непотвърдена информация шефът на тима от Милтън Кийнс предложил тази сутрин на Йос Верстапен примирие. Дори протегнал за ръка да се здрависат, но бившият пилот отказал да приеме жеста. Напрежението около екипа се връща след месеци привидно спокойствие в тима.