Начало BG спорт Камбуров, Влъчков, Димитров и Лишев стартират първи в Хасково

Камбуров, Влъчков, Димитров и Лишев стартират първи в Хасково

329
0
Пламен Камбуров, снимка: Асен Илиев

Пламен Камбуров, Иван Влъчков, Александър Димитров-Пъчката и Иван Лишев ще стартират първи в своите класове на Писта Хасково. Състезанието е 4-ия кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата се провежда по улиците на града след 1 година прекъсване.

При най-мощните в Макси Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 от екипа на ЛВ-Авто Рейсинг постигна най-доброто време към края на втората сесия. Той единствен слезе под 1:37 мин за обиколка и изпревари лидера в шампионата Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10.

Пловдивчанинът, който се състезава за екипа на КА-2 рейсинг тийм, бе най-бърз в първата сесия, но във втората изостана на 0.7 сек от Камбуров. Трети ще потегли Румен Киров със Субару Импреса (Старт-М Криводол), следван от Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 10.

В серия Туринг Иван Влъчков (АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък) с Хонда Сивик ще стартира от полпозишън. Влъчков постигна 1:47.232 мин в първата тренировка, като беше с над 3 секунди по-бърз от всички. Във втората той слезе до 1:45.360 мин.

Иван Влъчков

Така Иван изпревари съотборника си в АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък Кольо Карастоянов също с Хонда Сивик, записал 1:46.606. 

Карастоянов направи много силна квалификация, която бе и най-добрата му за годината досега. Трети резултат постигна Стоил Неков (Хонда Сивик) от Елена Тим. Четвърти е председателят на АСК Стара Загора Илия Бояджиев с Лада 2105.

В Спорт, където отново има най-много пилоти, от първа позиция ще тръгне Александър Димитров – Пъчката (Грийн Фокс Моторспорт) с Хонда Сивик, който бе най-бърз и в двете сесии. Втори на грида ще е лидерът в първенството Йордан Методиев (Дианел Рейсинг), следван от Александър Антов (Грийн Фокс Моторспорт) с Хонда Сивик.

За Купа Лада Иван Лишев (АСК Диамо) с ВАЗ 2101 не успя да участва в първата сесия, но във втората беше най-бърз и си осигури първата позиция на грида. Той остави зад себе си съотборника си Веселин Николаев и Владимир Ганев от АСК Хоби Кар.

Иван Лишев, снимка: Асен Илиев