Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карлос Сайнц: Това бе едно от най-тежките състезания в кариерата ми

Карлос Сайнц: Това бе едно от най-тежките състезания в кариерата ми

1509
0
Сайнц Макларън
Карлос Сайнц, снимка Макларън
Пилотът на Макларън Карлос Сайнц заяви, че Гран при на Турция е било едно от най-тежките състезания в неговата кариера. Испанецът потегли три места назад след като получи наказание заради блокиране на Серхио Перес. Въпреки това Сайнц направи добър старт и успя да финишира на пета позиция в тежи толкова тежки условия на турското трасе.

„Много добър ден за нас след разочароващата квалификация. Успяхме да направим много силна надпревара при толкова променливи условия. Спечелих шест места на старта и поддържах стабилно темпо с двата типа гуми. Определено това бе едно от най-тежките състезания откакто съм пилот във F1. Радвам се за целия отбор, защото уикенда за нас не бе лек и успяхме да класираме двете коли в зоната на точките. Не на последно място искам да поздравя Люис за спечелването на седмата световна титла“, каза Сайнц.

Съотборникът на Сайнц Ландо Норис също стартира с 5 места назад, но направи най-бързата обиколка и определи надпреварата като забавна.

„Това бе забавно състезание. Изпреварванията бяха много трудни заради мокрото трасе и лошата видимост. Когато бях на чиста писта скоростта ми бе отлична. Мисля, че свършихе страхотна работа и успях да запиша най-бързата обиколка- това означава, че колата е била настина бърза“, сподели Ландо Норис.