Начало Рали Кен Блок се радва на най-добрия си WRC резултат

Кен Блок се радва на най-добрия си WRC резултат

58
0
Кен Блок

Кен Блок постигна в Мексико най-добрия си резултат в световния рали шампионат – седмо място.

Третият кръг от първенството за 2013 г. може би ще е единственият му WRC за годината. Останалите ангажименти на американеца – X Games и шампионата Global Rallycross – се засичат по такъв начин със сериите, че за него е изключително трудно да вмести всичко в програмата си.

Въпреки вероятността да не кара повече във WRC тази година обаче, Блок искрено се забавляваше в Мексико. Той се качи на Форд Фиеста RS WRC за първи път от рали Финландия през 2012 г., но се справи с управлението, макар първия ден да се блъсна в същия камък, който удари и предходния сезон! Със стабилно каране звездата на Gymkhana стигна шеста позиция преди Крис Аткинсън да му я отнеме през последния ден на надпреварат. И седмото място обаче бе чудесно постижение за Блок, както и най-предното му WRC класиране досега.

Нямам думи за начина, по който се разви това състезание. В началото бях малко нервен, тъй като не се бях качвал на WRC кола от Финландия миналия сезон. В надпреварата имаше няколко нови, по-тесни и по-технични отсечки, а моят стил на управление пасва повече на бързи, плавни пътища. Въпреки това новите етапи много ми харесаха. Освен това феновете в Мексико са абсолютно най-добрите. Толкова са ентусиазирани, че със сигурност оставят отпечатък върху това изумително събитие – коментира Блок.

Тийм мениджърът Дерек Донси на екипа на Кен (който вече са нарича Hoonigan Racing Division) бе впечатлен от начина, по който се справи пилотът.

– Темпото, което той поддържаше в сравнение с топсъстезателите, изненада всички, включително мен самия. Беше много бърз във всяка отсечка, а това е фантастично, като се има предвид, че имаше по-консервативен подход. Изключително съм доволен, че в крайна сметка постигна най-доброто си класиране в световния рали шампионат – заяви той.