Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кери твърди, че не е участвал в разследването на ФИА относно мотора...

Кери твърди, че не е участвал в разследването на ФИА относно мотора на Ферари

1614
0
Чейс Кери
Чейс Кери, снимка: ATP

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери е изпратил писмо до ФИА, в което заявява, че не е участвал в разследването на федерацията относно задвижващата система на Ферари от миналия сезон.

В края на февруари централата обяви, че е приключила с разследването на двигателя на Скудерията от 2019 г. От организацията съобщиха, че са сключили споразумение с тима, но не оповестиха нищо от него.

Това предизвика силното недоволство на 7 от отборите. Те пуснаха официално съобщение, с което изразиха несъгласието си срещу спогодбата. От федерацията отговориха, че по-нататъшните действия няма непременно да доведат до категорично заключение по случая.

Причината е невъзможност за предоставяне на доказателства за нарушение на тима. На среща в Женева, Световният моторспортен съвет подкрепи президента на ФИА Жан Тод относно споразумението.

Самият Тод публикува съобщение по случая. В него той обясни, че подобен тип решения се вземат именно от него в съответствие със съдебните и дисциплинарни правила на ФИА

Французинът обясни, че се консултирал с важни официални лица на федерацията, както и с изпълнителния директор на F1 Кери, с цел да се постигне консенсус относно това как най-добре да се разреши случая. Президентът е поискал и получил препоръки от техническите, юридическите и финансовите екипи на ФИА, а също се е посъветвал и с опитен външен адвокат.

В отговор Кери е изпратил писмо до ФИА от 5 параграфа. В него той заявява, че няма участие в разследването на централата, констатациите й и споразумението с Ферари относно двигателя. Босът обаче продължава да подкрепя решенето на ФИА в ситуацията.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter