Начало Списание Кими и Ферари

Кими и Ферари

69
0

Обявеното завръщане на Кими Райконен във Ферари остави в сянка всички други събития във Формула 1 през тази есен. Всъщност вероятно то получи и толкова голям отзвук и защото на пистата нещата в голяма степен започнаха пак да изглеждат предрешени след двете нови победи на Себастиан Фетел в Белгия и Италия!
В пороя коментари около бъдещата двойка Кими-Алонсо обаче, някак твърде на заден план остана съвсем не блестящото представяне и развитие на червените болиди през последните години. А без добър автомобил дори и най-красивият двубой не би вълнувал никого, ако е за десето място.
В тази връзка в този брой потърсихме малко повече гледни точки към това какво се случи и се случва с Ферари напоследък. Колегите Паоло ДАлесио и Йордан Севов „намериха“ много повече от един отговор – от лоша политика на президента на компанията до изчерпаната техническа концепция.
Самото каране на Кими (който безспорно е на върха на славата си днес) пък е обект на друг анализ от Маги Райчева, и то в пряко сравнение с изглеждащия от друг свят Фетел, чийто Ред Бул пък отново изненада с технически решения, за които ви разказваме отделно.
Началото на есента за нас в ClubS1 винаги е повод за едно приятно тържество – рождения ден на нашето списание. Навършихме 14 години и този път ги празнуваме заедно с премиерата на толкова дълго чакания и нашумял филм „Rush”, който „Тандем филм“ разпространява под заглавието „С пълна газ“.
Беше неизбежно след толкова много любопитна информация да не ви дадем още информация за тази невероятна лента и с разказа на Светлана Стойкова да се върнем отново към онази фантастична 1976 г. във Формула 1, която самият режисьор Рон Хауард описва като повече от блестящ сценарий.
Накрая бих искал да благодаря и на Вас, нашите читатели, за интереса и демонстрираната обич през годините, които истински ни мотивират.