Начало Списание Кими между бързината и мотивацията

Кими между бързината и мотивацията

21
0

В бързината на Кими Райконен никой не се съмнява, тя е изключителна. Финландецът е смятан не без основание за най-бързия пилот в съвременната Формула 1. Но очакваният от мнозина триумфален марш към титлата този сезон очевидно няма да се състои. Напротив – низ от проблеми и грешки съсипа част от състезанията на шампиона, а немалка част от наблюдателите зявиха, че Кими вече не е мотивиран. Както при Джоди Шектър или Джеймс Хънт след изкачването на върха за него Формула 1 не е толкова интересна.
Всичко това е една от основните ни теми през този месец, в който представянето на Кими Райконен също ще бъде следено с най-малките детайли.
Промените, които текат в спорта успоредно със самите състезания, са друга ключова насока, в която тръгваме в подробности. Системите за генериране на енергия KERS стават все по-ясни и са отново важна тема в настоящия ни брой, както и промените в един от определено най-бързо просперарищате тимове – този на Ред Бул. Неговият шеф Кристиан Хорнер този път разказа ексклузивно за нашето списание как се развиват нещата в Милтън Кийнс и какво можем да очакваме от поредицата политически срещи между ръководителите на спорта относно бъдещето.
Специален гост този път на СlubF1 e легендатата Джеки Стюарт, който даде своята гледна точка относно пилотите в съвременната Гран при и тяхното развитие.
Ник Хайдфелд пък разкрива по отличен начин някои от най-сложните и специфични тънкости на карането във Формула 1, която обаче отново не е всичко в света на автомобилите. Нашите пилоти през изминалия месец направиха серия от отлични победи, на които с гордост обръщаме внимание. Пламен Кралев спечели отново във Ферари Чалъндж, Владо Арабаджиев победи на Ещорил, а Крум Дончев взе рали България.
Е, какво повече в едно топло хубаво лято и сезон за отдих.

Иван Тенчев