Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колтън Херта все още се надява да дебютира във Формула 1

Колтън Херта все още се надява да дебютира във Формула 1

1089
0
Колтън Херта
Колтън Херта, снимка Индикар

Пилотът от Индикар Колтън Херта все още се надява да дебютира във Формула 1. Американецът трябваше да премине в най-високото ниво на автомобилния спорт, след като Майкъл Андрети водеше преговори за закупване на мажоритарен дял от Заубер Груп, които притежават тима на Алфа Ромео. 

В крайна сметка тези преговори се провалиха и не се стигна до сделка. Въпреки това младият състезател все още не се е отказал от мечтата си един ден да бъде на стартовата решетка във Формула 1.

„Ще излъжа, ако кажа, че не искам да участвам във Формула 1“, каза Херта.

„Желая да направя много неща в кариерата си, но много от тях също се нуждаят от определено време. Формула 1 е едно от тези неща. Ако сте на 28, за съжаление нямате шанс да отидете там. Просто така работи спортът. Моментът е подходящ за мен, ако се появи такава възможност“.

Херта смята, че би рискувал, ако му предложат място във Формула 1. Трябва да се има предвид, че убеждението му е да участва в Индикар много години след това.

„Трябва да помисля добре. Най-вероятно бих го направи, защото искам да участват във Формула 1 в даден момент от моята кариера“.

„Хората забравят на колко години съм. Според тях не мога се върна след пет години и да карам в следващите 15 сезона, докато навърша 40 години“.

Въпреки това, Колтън засега се задоволява с карането в Американския шампионат. Там той подобри рекорда за най-млад победител в надпреварата, след като триумфира на пистата в Тексас през 2019.

„Определено искам да дам шанс на F1. Надявам се да получа тази възможност. Определено не съм разочарован от Индикар. Харесвам тази серия повече от всяка друга и ми е много приятно да се състезавам в нея. Но има много неща, които бих искал да пробвам в състезателната си кариера и извън Индикар“, завърши Колтън Херта.

Aмериканецът ще започне четвъртия си пълен сезон в сериите и общо трети с екипа на Андрети. Негови съотборници са бившите пилоти от Формула 1 Ромен Грожан и Александър Роси.