Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Може би конфигурацията на пистата ни помага малко, смята Фетел

Може би конфигурацията на пистата ни помага малко, смята Фетел

2265
0
Себастиан Фетел
излитането на Фетел от пистата съсипа комплекта му софт и той не можа да направи дълга серия с меките гуми; снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер бе най-бърз във втората петъчна сесия преди Гран при на Австрия, докато съотборникът му Себастиан Фетел се класира едва осми. В сутрешната сесия пилотите на Ферари работиха само с гуми медиум. Двамата изпробваха нови компоненти, трудейки се по настройките си за квалификацията и състезанието. Следобед изпробваха и останалите смеси, предоставени от Пирели за уикенда в Австрия.

„Излитането ми от пистата нямаше особен ефект върху програмата ни, освен, че не можахме да направим дълга серия със софт”, обясни Фетел.

„Успях да спра навреме и не повредих колата. Все още изпробваме много неща. Приближаваме се. Надявам се утре да се справим по-добре от днес. Следобед работата бе малко по-сложна заради вятъра. Всъщност нямаме новости, а караме с нещата от миналия уикенд, за да научим повече за поведението на болида с тях. Смятам, че изпитанията ни бяха успешни. Балансът ни в завоите не е лош. Можем да постигнем допълнителен напредък и с тази цел следобед опитахме някои неща. Може би конфигурацията на пистата ни помага малко, но трасето е трудно. Важно е да се чувстваш добре в болида си.”

Льоклер коментира, че денят му е бил продуктивен и е доволен от колата си

„Беше малко сложно заради това, че вятърът си сменяше посоката – особено във втората сесия. Така бе по-трудно да предвидиш какво ще стане в завоите. Днес бяхме бързи, но ще работим, за да направим още една стъпка напред. Аз се съсредоточих върху настройването на автомобила. Смятам, че извлякохме максимума и нямам търпение да разбера къде ще сме утре”, допълни той.