Начало Рали Копецки с първа победа за сезона в IRC

Копецки с първа победа за сезона в IRC

59
0

Ян Копецки успя да удържи първата си позиция, с която започна втория ден от рали Kанарски Острови и спечели първата си победа в IRC за този сезон. Така за четири ралита до момента имаме четирима различни победители.

На 9 секунди зад чеха завърши неговият съотборник Юхо Ханинен, който показа, че на асфалт вече се справя толкова добре, колкото и на макадамова настилка. Същевременно финландецът успя да увеличи аванса си в генералното класиране и вече води със 7 точки пред Гай Уилкс и Копецки, които в момента с равен брой точки си разделят втората позиция.

Уилкс се погрижи на подиума на Канарските Острови да има само екипажи на Шкода, завършвайки трети в ралито, а зад него остана настоящият шампион Крис Мийк. Въпреки че бе безспорно най-бързият пилот в това рали, британецът завърши едва четвърти заради спуканата си гума в предпоследния етап на първия ден. Той обаче даде всичко от себе си и с невероятно каране успя да се измъкне от шестото място, на което започна деня, изпреварвайки първо Алберто Хевиа с Шкода, а после и Бруно Магалеш с Пежо, които завършиха съответно пети и шести.

На седмата позиция остана победителят в група N – Рубен Грациа с Митсубиши Лансер, който бе облагодетелстван от катастрофата на Тиери Нювил малко преди финала. Младият съотборник на Мийк нямаше късмет в това рали, но въпреки това показа доста стабилно каране.

Единственият пилот с Форд Фиеста S2000 в това рали – Серджо Валежо, пък остана осми на финала, след като почти целия ден кара без сервоуправлението на волана на колата си.

Следващият кръг от IRC ще се проведе в Сардиния, Италия от 4-ти до 6-ти юни.