Начало Списание Краят на един незабравим сезон

Краят на един незабравим сезон

69
0

Невероятният сезон във Формула 1 през 2012 г. приключи. Себастиян Фетел и Ред Бул спечелиха отново. Но този път след великолепна битка, изходът от която висеше на косъм до самия край.

Зад наглед любопитните, но всъщност суховати факти и цифри, от типа на – 20 състезания в календара, с 8 различни победители, коронясването на най-младия трикратен шампион в историята и т.н., остана вълнуващият спомен, за драматичните обрати в една наистина изпълнена с красиви битки, изтощителна година. Към тях се връщаме с традиционната ни хроника, която ревниво списваме за 13-ти пореден път.

Италианският гуру Паоло ДАлесио пък ни изпрати своя коментар за двата най-силни болида в първенството. Вярваме, че това е един от най-добрите коментари след финала на тазгодишния световен шампионат.
Обърнахме специално внимание и към битката в края на колоната, защото независимо, че прожекторите са насочени неизменно към лидерите, и зад тях е крайно оспорвано и интересно.

Тъжно, но годината завърши с оттеглянето от големия спорт на две легенди – Михаел Щумахар и Себастиен Льоб. Техните поседни състезания бяха сами по себе си вълнуващи събития, които заслужават специално място.
Животът обаче продължава и в световните ралита вече започнаха тестовете и представянията за новия сезон.

Във Формула 1 колите бяха изпитани с множество детайли за 2013-а г., която можем само да си пожелаем, да бъде поне толкова вълнуваща и любопитна.

Но нека преди всичко да е здрава, щастлива и успешна, за всеки един от Вас – нашите читатели!

Електронен вариант на списанието може да закупите списанието в e-spisanie.com.