Начало WRC News Крейг Брийн ще кара за Хюндай в рали Финландия

Крейг Брийн ще кара за Хюндай в рали Финландия

290
0
Крейг Брийн
Крейг Брийн; снимка: Хюндай

Крейг Брийн ще кара за Хюндай в рали Финландия. Той ще е зад волана на третия i20 WRC Coupe като съотборник на От Танак и Тиери Нювил. През миналия сезон Брийн се състезава за тима от Алценау в прочутата надпревара, както и в рали Уелс, класирайки се съответно седми и осми.

„Обожавам Финландия и ще е страхотно сезонът да рестартира там. В момента съм съсредоточен върху това да свърша колкото се може по-добра работа за тима през август. Мога да се подготвя, за да съм максимално във форма и фокусиран, върху всичко останало не съм в състояние да влияя”, коментира Брийн.

Пилотът е с чудесни спомени от миналогодишното си участие във Финландия.

„С Пол (Нейгл – навигаторът му, б.р.) паснахме прекрасно в отбора, всичко се получи. Тази година би трябвало да ни е малко по-лесно благодарение на събраните миналия сезон данни. А като се има предвид, че скоростта на i20 се подобри с различни нови неща по колата, направо няма търпение”, сподели още той пред dirtfish.com.

30-годишният пилот има най-голям опит точно във Финландия. Ралито е насрочено за началото на август (от 6 до 9). В момента това е надпреварата, с която световният шампионат би трябвало да рестартира след спирането заради епидемията от коронавируса. Рали Кения бе отменено, за останалите отложени кръгове се търсят варианти за провеждане през втората половина на годината.