Начало WRC News Отмениха рали Кения

Отмениха рали Кения

212
0
рали Кения 2020

Рали Кения, което бе насрочено за втората половина на месец юли, бе отменено. Надпреварата, придобила легендарен статут заради трудността на отсечките си, трябваше да се завърне в календара на световния шампионат (WRC) след почти две десетилетия отсъствие. Комбинация от различни фактора – пандемията от COVID-19 и природно бедствие – не позволиха това.

Ограниченията за пътуване са сред основните пречки рали Кения да се състои. Понастоящем придвижването дори на територията на Европа е затруднено, още повече проблеми има, когато се отнася за стигане до друг континент. От организационния комитет изказаха специални благодарности на президента на ФИА Жан Тод и WRC промоутъра за подкрепата им.

Надпреварата трябваше да се състои според оригиналния календара от 16 до 19 юли. Тя остава в листата за 2021 г.

Това е четвъртият WRC кръг, засегнат от предизвиканата от коронавируса криза. Следващата насрочена надпревара е рали Финландия. Засега тя не е отложена или отменена. От Тойота дори планират да участват в състезанието с пет коли. Три от тях са с титулярните пилоти Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Кале Рованпера. Такамото Кацута също ще е зад волана на Ярис WRC, както и Яри-Мати Латвала. С толкова автомобила се състезава Тойота и в Швеция. Там Латвала отпадна заради технически проблем, но в топ 4 имаше три коли на тима (Еванс спечели състезанието).