Начало MotoGP News Куартараро е изцяло фокусиран върху настоящата кампания в MotoGP

Куартараро е изцяло фокусиран върху настоящата кампания в MotoGP

94
0
Фабио Куартараро
Фабио Куартараро, снимка Ямаха

Фабио Куартараро е изцяло фокусиран върху настоящата кампания в MotoGP. Пилотът на Ямаха все още не мисли за това, че е без договор за следващата година. Куартараро също така заяви, че няма да бави прекалено много решението дали ще продължи да кара за японския производител или не.

Куартараро е една от водещите фигури на пазара на пилоти в MotoGP за  2025 г. Договорът на французина с Ямаха изтича в края на този сезон и за момента няма признаци, че ще бъде подновен скоро.

Световният шампион за 2021 г. призна, че е провел разговори с други производители относно бъдещето си. Той продължава да бъде недоволен от представянето на мотора на Ямаха. Марката от Ивата продължава да се намира в криза и да не постига желания напредък

Куартараро финишира на 11-та позиция в Гран при на Катар, а в спринта остана далеч от зоната на точките. Според него, моторът на Ямаха става все по-зле и по-зле. Всичко това тласка 24-годишният производител към някой други производител.

Този уикенд MotoGP се провежда втория кръг за сезон 2024 в MotoGP. Вчера се проведоха предварителните пресконференции. По време на тях Куартараро заяви, че неясната ситуация относно договора му не го разсейва прекалено.

„Не мисля за договорите. По принцип… разбира се, както знаете, вече водих разговори с някои марки“, сподели Куаратаро.

„Това не е разсейване за мен. Това е информация, която не е в съзнанието ми докато карам, мислейки си „добре, това е нещо, което имаме на масата.“

„Това е нещо, за което мисля, че не съм в толкова лоша позиция. По-лошо беше когато бях в Moto2, където всъщност нямаше къде да отида през следващата година. Тогава вече започваш да се притесняваш. Но в настоящата ми позиция не се налага да се притеснявам“, добави пилотът на Ямаха.

Куартараро добави, че бързо ще вземе решение за бъдещето си в MotoGP

„Ще бъде скоро. Не знам точната дата. Няма да чакам месеци, за да взема решение. Ще бъде доста бързо и ще видим какво ще стане“, обясни французинът.

Въпреки трудния старт на сезона 2024 г., Куартараро гледа дост положителни. Той похвали работата, която Ямаха върши в събирането на данни за подобряване на мотора YZR-M1. Той също така призна, че моделът „все още не е готов“ да се състезава.

„Разликата се увеличи [спрямо останалите]. Ако трябва да съм честен, в Катар все още тествахме много, много неща“, обясни Куартараро.

„Все още не сме готови да се състезаваме. Дори миналата година нещата не вървяха както трябва, но нямаше какво наистина да тестваме.“

„Това е всичко, с което разполагаме. От друга страна,  манталитетът се промени напълно дори по време на състезателния уикенд. В този случай казваме: „Добре, променяме това, променяме онова“. Променихме много неща по време на състезателния уикенд и мисля, че това е положително.“

„За мен в момента да завърша десети или единадесети е едно и също. Ако мога да помогна на отбора наистина да направи някои стъпки напред, за да може по-късно да се борим за челната петица, предпочитам да направя точно сега“, завърши Фабио Куартараро.

Куартараро има две победи на пистата в Портимао, записани през 2021 и 2022 г. Сега обаче той едва ли ще се бори за позиция на подиума или топ 5.