Начало Рали Латвала с минимален аванс в рали Финландия

Латвала с минимален аванс в рали Финландия

295
0
Яри-Мати Латвала
Яри-Мати Латвала, снимка: Тойота

Яри-Мати Латвала има минимален аванс от 1.2 сек пред съотборника си в Тойота Крис Мийк след втория ден на рали Финландия. Надпреварата е 9-и кръг от първенството на WRC.

Латвала беше най-бърз в 6 от 10-те скоростни отсечки днес. Но въпреки това не успя да натрупа по-голяма преднина, тъй като битката беше изключително оспорвана. Третият Есапека Лапи със Ситроен C3 е само на 2.4 сек от водача.

Лидер след първите няколко отсечки беше От Танак с третия автомобил на Тойота.

Той бе подпомогнат и от това, че Латвала и Мийк спукаха гуми. Те обаче не загубиха много време. А следобед, когато трасетата станаха по-набраздени и тежки, Танак загуби темпо.

В крайна сметка естонецът завърши деня 4-и, но само на 2.6 сек от Латвала. Малко по-назад 5-и, 6-и и 7-и са Крейг Брийн (Хюндай i20), Андреас Микелсен (Хюндай i20) с Себастиен Ожие със Ситроен С3. Тримата са събрани в малко повече от 1 секунда и не са далеч от лидерите.

Брийн кара за първи път този автомобил в кръг от WRC. А състезанието във Финландия му е първо за сезона. Той показа впечатляваща скорост, като можеше да бъде и по-бърз. Но капакът на автомобила му се отвори и това затрудни видимостта му в една от следобедните отсечки.